رنگ جدولی

اگر به حاشیه خیابان ها و معابر نگاهی بیندازیم جداول بتنی می بینیم که با رنگ های مختلفی رنگ آمیزی شده اند. این رنگ ها که به رنگ جدولی شهرت دارند به لحاظ زیبا سازی جلوه بصری شهر و همچنین جلوگیری از بروز تصادفات بسیار حائز اهمیت هستند. این نوع پوشش ها از آنجایی که در معرض مستقیم عوامل محیطی اعم از نور خورشید، باران، باد و … قرار دارند، باید از چسبندگی و کیفیت بالایی برخوردار باشند.

رنگ جدولی

رنگ های جدولی اگر در برابر شرایط محیطی تخریب شوند، بایستی مورد بازسازی قرار بگیرند که این امر می تواند هزینه های زیادی را در پی داشته باشد. از این رو برای جلوگیری از چنین مشکلاتی در همان ابتدا بایستی از رنگ های با کیفیت و مرغوبی استفاده شود. در این مطلب از سایت مهد رنگ پردیس می خواهیم در مورد انواع رنگ جدولی و نحوه اجرای آن بپردازیم؛ لطفا تا انتها با ما همراه شوید.

مشاهده لیست قیمت تمامی رنگ‌ها: قیمت رنگ

رنگ جدولی چیست ؟

همه ما بار و بارها در مسیرمان عبورمان و هنگام قدم زدن، نظرمان جلب حاشیه خیابان ها که به رنگ های قرمز، آبی، سفید، سبز و زرد هستند جلب شده است. این رنگ هایی که بر روی جداول بتنی می بینیم در واقع همان رنگ جدولی هستند که از دسته رنگ های ترافیکی به حساب می آیند. این نوع از رنگ ها به منظور زیبا نمودن جلوه شهری، تعیین حریم ها و همچنین جلوگیری از بروز تصادفات مورد استفاده قرار می گیرند.

رنگ هایی که برای رنگ آمیزی جداول به کار می روند بایستی با سایر رنگ ها تفاوتی هایی داشته باشند. عمده تفاوت بین این رنگ ها با رنگ های معمولی به لحاظ ویژگی ساختاری است. از آنجایی که رنگ های جدولی در معرض شرایط جوی و آلودگی هوا قرار دارند بایستی از قدرت چسبندگی و ماندگاری بالایی برخوردار باشند تا به راحتی دچار پوسیدگی، ریزش و تخریب نشوند.

رنگ جدولی

انواع رنگ جدولی کدامند ؟

رنگ جدولی، مختص جداول بتنی حاشیه خیابان ها و معابر است که در مقایسه با رنگ های معمولی از دوام و پایداری بالاتری برخوردار می باشد. دلیل این منحصر به فرد بودن را هم می توان به ساختار خاص آن نسبت داد. این نوع از رنگ ها را به گونه ای می سازند تا بتوانند در برابر شرایط جوی به خصوص محیط های مرطوب از خود مقاومت نشان دهند و بدون ریزش تا سال های زیادی دوام بیاورند. رنگ های جدولی به لحاظ ویژگی ساختاری به انواع مختلفی دسته بندی می شوند که از آن جمله می توان اشاره ای به موارد زیر نمود:

  • رنگ اکریلیکی
  • رنگ آلکیدی
  • رنگ پلی یورتان
  • رنگ نانو

رنگ اکریلیکی

از پرمصرف ترین انواع رنگ جدولی به حساب می آید که دلیل آن را هم می توان به غلظت و چسبندگی بالا نسبت داد. اجرای آسانی دارد و خیلی سریع بر روی سطح مد نظر خشک می گردد. پایه این رنگ، نفت و حلال آب است. پایه حلال آب به کار رفته در رنگ اکریلیک، کاملا با محیط زیست سازگار است. رنگ آکریلیکی پوشش دهی مناسبی ایجاد می کند و ضمن استحکام و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی، دارای قابلیت شستشو نیز می باشد.

رنگ آلکیدی

رنگ آلکیدی از دیگر انوع رنگ جدولی است که دارای ساختاری از اسید چرب و پلی استر اصلاح شده می باشد. این محصول علاوه بر این که پوششی خارق العاده برای جداول بتنی محسوب می شود، جلوه ای شفاف و براق نیز ایجاد می کند. این رنگ از نظر میزان روغن به سه دسته روغن بلند، روغن متوسط و روغن کوتاه تقسیم می شود. همچنین از نظر شیمیایی می تواند به دو صورت هوا خشک و غیر هوا خشک باشد. از ویژگی این نوع از رنگ ها مقاومت و پایداری در برابر شرایط محیطی مختلف است.

رنگ پلی پورتان

این نوع رنگ نیز برای رنگ آمیزی جداول بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. پلی پورتان بر پایه هاردنر ایزوسیانات و همچنین رزین پلی ال ساخته شده است. این ساختار خاص و منحصر به فرد موجب شده تا به عنوان پوشش نهایی به کار گرفته شود. با چسبندگی و سختی بالا توانسته نقش به سزایی را در برابر عوامل جوی ایفا نماید.

رنگ جدولی

رنگ نانو

از کاربردی ترین رنگ های جدولی می توان به رنگ نانو اشاره کرد. این نوع از رنگ ها معمولا بر پایه رزین اکریلیک هستند که تحت فناوری نانو ساخته شده اند. به دلیل آب گریز بودن، خشک شدن سریع، انعکاس نور خورشید، مقاوم در برابر سایش و همچنین چسبندگی بالا پوششی مناسب برای جداول بتنی می باشند. 

چگونگی اجرای رنگ جدولی

اجرای رنگ جدولی بر اساس پارامترهای مختلفی به ویژه به لحاظ وسعت کار، می تواند به دو صورت سنتی و مدرن اجرا گردد. اگر متراژ و حجم کار کم باشد، اجرای آن معمولا به شیوه سنتی و با استفاده از قلم مو و غلطک انجام می گیرد. در غیر این صورت بایستی از دستگاه و تجهیزات مدرن تری به کار گرفته شود. در روش مدرن پس از آماده سازی رنگ آن را در مخزن دستگاه می ریزند و سپس به صورت اسپری بر روی سطوح مد نظر می پاشند. امروزه به دلیل پوشش دهی نامناسب و نا مرغوب کمتر از روش سنتی استفاده می شود.

نکات مهم در اجرای رنگ جدولی

اگر رنگ به خوبی بر روی جداول بتنی اجرا نگردد پس از مدت زمان کوتاهی دچار ریزش و تخریب می شود و هزینه زیادی را می تواند به همراه داشته باشد. پس لازم است که به هنگام اجرای رنگ جدولی یکسری نکات از جمله موارد زیر رعایت گردد تا روند کار به شکل مطلوب تری پیش برود.

  • پاک نمودن سطوح از هر گونه آلودگی و گرد و غبار
  • پاک نمودن سطوح از جرم های فیزیکی
  • از بین بردن خرده رنگ های قبلی
  • پر نمودن حفره ها با سیمان
  • رنگ آمیزی در شرایط جوی مناسب

قبل از این که سطح مد نظر مورد رنگ آمیزی قرار بگیرد بهتر است که با استفاده از دستگاه فشار باد و یا هوا از هر گونه آلودگی، روغن، چربی و … پاکسازی گردد. با زیر سازی اصولی، رنگ به خوبی بر روی سطح اجرا می گردد. از آنجایی که خشک شدن رنگ قدری طول می کشد، بهتر است که این کار در شرایط جوی نامناسب و مرطوب انجام نگیرد چرا که موجب پایین آمدن کیفیت رنگ و ریزش زود هنگام آن می شود.

مشاوره و فروش رنگ جدولی

رنگ آمیزی جداول امری تخصصی است و تمام مراحل آن اعم از انتخاب رنگ مناسب، آماده سازی و همچنین نحوه اجرا بایستی با نهایت دقت انجام بگیرد. در فروشگاه مهد رنگ پردیس، با کیفیت ترین انواع رنگ ها از جمله رنگ جدولی برند مهد رنگ به دست مشتری می رسد. همچنین این مجموعه، دارای کادری مجرب و متخصص است که به صورت کاملا تخصصی شما عزیزان را در زمینه انتخاب رنگ جدولی مناسب و همچنین نحوه اجرای آن راهنمایی خواهند نمود.

جمع بندي

رنگ جدولی، پوشش هایی منحصر به فرد برای معابر و حاشیه خیابان ها به حساب می آیند. علاوه بر این که حریم ها را مشخص می کنند و چهره شهر را زیباتر نشان می دهند، در حفظ بافت جدول و جلوگیری از خوردگی و فرسایش زود هنگام آن نیز بسیار حائز اهمیت می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی پخش رنگ مهدلو
ارسال