رزین یک ترکیب صمغ مانند و چسبناک است که به صورت طبیعی یا شیمیایی ایجاد می شود. این ترکیب تحت شرایط خاصی سخت شده و به شکل جامد در میآید. به طور کلی این محصول در الکل قابل حل است اما در آب حل نمیشود. از این نوع محصول در رنگ سازی و صنایع پلیمری استفاده میشود. همچنین از این ماده به عنوان یک ماده ضد آب در صنایع مختلف استفاده میشود. در ادامه با انواع رزین های رنگ سازی آشنا خواهید شد.

بازرگانی مهدلو، تولید کننده انواع رزین درجه یک در صنعت رنگ سازی
رزین چیست؟
همانطور که در بخش مقدمه مقاله ذکر کردیم، یک ماده شفاف و چسبناک است که به صورت طبیعی یا مصنوعی ایجاد می شود. این ماده برای سخت شدن به شرایط خاص و ماده مخصوصی به نام هاردنر یا سخت کننده نیاز دارد. این محصول انواع مختلفی دارد که کاربردهای متنوعی در کارهای صنعتی و هنری دارا هستند.
استفاده از رزین در رنگ سازی
رنگ، ترکیبی از رزین، پیگمنت، حلال و مواد افزودنی است، مهترین و اصلیترین جزء رنگ، رزین یا بایندر است که کلیه خواص رنگ مثل چسبندگی، قلم خوری، مقاومت و حفظ پیگمنت را ایجاد می کند و بنابراین از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
این محصول انواع مختلفی دارند که شامل نوع آلکید، نوع پلی یورتان، رزین آکریلیک، رزین پلی استر و … میشوند. در این میان نوعهای آلکیدی موضوع مورد بحث مقاله هستند که به سه دسته تقسیم بندی میشوند:
– رزین آلکید لانگ
– رزین آلکید مدیوم
– رزین آلکید شورت
رزین آلکید چیست
نوع آلکید در واقع نوعی ماده دندریتیكی است كه از تركیب الكل و اسید ایجاد میشود. البته این یک اصطلاح عمومی برای پلی استر است و رزین آلکید در صنعت رنگ از میعانات پلی اسید اسید مانند انیدرید فتالیک به معنای باریک و الکل پلی هیدریک مانند گلیسیرین به عنوان اسکلت تشکیل شده است که در نهایت به روغن یا اسید چرب محصول اصلاح شده تبدیل میشود. به همین دلیل به آن نوع آلكیدی رئولوژیك نیز میگویند که شامل محصولهای آلكیدی اصلاح شده با كلن، رزین فنلی، مونومر قابل پلیمری و … میشود.

خصوصیات ظاهری و فیزیکی رزین آلکید تحت تاثیر نوع روغن دناتوره (غلظت پیوندهای دوتایی، وجود یا عدم وجود پیوندهای دوگانه)، آب پنیر و نوع دناتوراسیون است. محصولهای آلکیدی از این نظر به سه دسته طبقه بندی میشوند که شامل موارد زیر است:
– رزینهای آلکیدی نوع حلال
– رزینهای آلکیدی محلول در آب
– رزینهای آلکیدی نوع پودر
مشخصات رنگ رزین آلکید
رزین آلکیدها دارای مشخصات ویژه ای هستند که به شرح زیر است:
– دارای استحکام و دوام بالا و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی
– انعطاف پذیری بالا
– دارای براقیت زیاد
– حفظ تن رنگ مناسب
– پراکندگی خوب رنگدانه
– دارای مقاومت مناسب در برابر حرارت
– قیمت ارزان و مناسب
آشنایی با کاربردهای رزین آلکید
از رزینهای آلکیدی در استرها و کتونها استفاده میشود همچنین از آن در صنایع اتومبیل، لوازم خانگی، روشهای فلزی و بسیاری از زمینههای دیگر استفاده میشود.
جهت دریافت مشاوره رایگان و خرید با شماره روبرو تماس بگیرید: 02634810771
رزین آلکید لانگ
رزین آلکید لانگ اویل بر پایه اسیدهای چرب گیاهی مانند سویا، آفتاب گردان، کلزا و … تولید می شود. این نوع رزین آلکید در تولید رنگهای ساختمانی، نما، رنگهای دکوراتیو و ضد زنگ مورد بهره برداری قرار میگیرد. محصول لانگ در واقع حاصل استر شدن اسید با الکل است. طول روغن رزین لانگ باعث قلم خوری خوب و پوشش مناسب رنگ خواهد شد.
از آنجایی که نوع آلکید لانگ دارای خواصی چون عدم شکنندگی و چسبندگی مناسب است از آن برای تهیه رنگ های ساختمانی و ضد زنگ ها استفاده می شود و نسبت به سایر محصولها از ارجحیت برخوردار است. این ماده به خاطر استفاده از اسیدهای چربهای خشک شونده در تولید آن، در مجاورت خشک کنهای فلزی و اکسیژن به آسانی در دمای محیط خشک میشود و به دلیل همین خاصیت است که به رزینهای لانگ اویل، رزین های هواخشک نیز گفته میشود.
رزین لانگ دارای خاصیت حفظ براقیت است و به همین دلیل علاوه بر تولید رنگهای نیمه براق، نیمه مات و مات برای ساخت رنگ های کاملا براق نیز گزینه ای مناسب است. رزین آلکید لانگ عمدتا دارای طول روغنی بین ۵۶ تا ۶۲ درصد است.
از جمله خواص دیگر محصول لانگ میتوان به قابلیت حلال پذیری مناسب در حلالهای آلیفاتیک اشاره کرد.
رزین آلکید مدیوم
نام علمی این نوع ماده، رزین آلکیدهای مدیوم اویل (Medium-Oil Alkyd Resins) است که دارای طول زنجیره متوسط حدود 45-55% هستند و بر پایه روغنهایی گیاهی مثل روغن برزک، روغن سویا و … تولید میشوند. از نظر مدت زمان خشک شدن این محصولها نسبت به محصولات لانگ زمان کوتاهتری دارند و در حلال های آلیفاتیک به راحتی حل می شوند. معمولا از آلکیدهای مدیوم در فضاهای داخلی و رنگهای روغنی اتومبیل استفاده می شود. این محصول دارای انحلال پذیری کامل در بوتیل استات، تولوئن، وایت اسپریت، زایلن و MEK بوده در حالی که در نرمال بوتانول نامحلول است.
ویژگیها و کاربردهای رزین آلکید مدیوم
از جمله ویژگیهای مهم نوع آلکید مدیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– براقیت و دوام بسیار مناسب
– چسبندگی بالا
همچنین از جمله کاربردهای آن می توان به استفاده از آن در صنعت خودرو، رنگ های هوا خشک و تعمیراتی ، رنگهای رادیاتور و رنگهای کورهای اشاره کرد.
رزین آلکید شورت اویل
نام علمی این نوع محصول، آلکید با طول روغن کوتاه یا short oil است که در ساخت رنگهای فوری نیتروسلولزی و رنگهای کورهای از آن استفاده میشود.

جهت دریافت مشاوره رایگان و خرید با شماره روبرو تماس بگیرید: 02634810771
مشخصات رزین آلکید شورت اویل
عموما درصد روغن آن 44-25 درصد وزنی و بیش از 34 درصد انیدرید فتالیک است. این نوع ماده در حلالهای آلیفاتیک کمتر و در حلالهای آروماتیک (از جمله تولوئن و زایلن) قابلیت انحلال پذیری بالایی دارد. به دلیل مقدار کم روغن سیالیت از خاصیت روان بودن خوبی برخوردار نیست و همچنین خاصیت قلمخوری ضعیفی دارد و به همین دلیل اکثرا به صورت اسپری مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر مشخصات آن می توان به سختی بخشیدن به فیلم رنگی و انعطاف پذیری آن اشاره کرد.
در مقابل سایش و ضربه مقاومت کمتری نسبت به سایر نوعهای محصول دارد و برای خشک شدن به حرارت و یا عامل خشک کننده نیاز دارد و خشک شدن آن در کوره به سریعترین شکل صورت میگیرد. از ویسکوزیته بالایی برخوردار است و همچنین مقاومت شیمیایی و حرارتی بالایی نیز دارا است.
فروش توسط بازرگانی مهدلو
بازرگانی مهدلو با سالها سابقه در تولید انواع رنگ اینک قادر به تولید انواع رزین درجه یک را دارد. شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان و یا خرید با ما در ارتباط باشید. کیفیت محصول تولید شده توسط بازرگانی مهدلو بسیار بالا بوده و این شرکت تضمین کیفیت محصول را برای شما ارائه میکند.
جهت دریافت مشاوره رایگان و خرید با شماره روبرو تماس بگیرید: 02634810771