رنگ ترافیکی

یکی از عواملی که سالیانه جان هزاران آدم را به خطر می‌اندازد و آن‌ها را به کام مرگ می‌کشاند، رانندگی‌های پرخطر است. برای حفظ سلامت راننده و سرنشینان خودرو رعایت یک‌سری نکات لازم است. علاوه بر این نکات باید برای کمک به رانندگان از علائم رانندگی، چراغ‌‌های راهنمایی، خط‌کشی جاده‌ها و… استفاده کرد. برای خط‌کشی جاده از رنگ ترافیکی استفاده می‌کنند. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که رنگ ترافیکی چیست و تفاوت آن با سایر رنگ‌ها در چیست؟ در این مقاله قصد داریم شما را با رنگ ترافیکی و نحوه اجرای آن بر روی سطح جاده آشنا کنیم، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

رنگ ترافیکی

رنگ ترافیکی چیست؟

رنگ ترافیکی به رنگ‌های خاصی گفته می‌شود که با توجه به ساختار و مواد به‌کاررفته در آن، برای خط‌کشی جاده‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. پایه اصلی این رنگ‌ها بر اساس اپوکسی‌ها، رزین‌های آکریلیک، کلروکائوچو و وینیل ساخته‌شده است، اما در کنار این ساختار از مواد دیگری نیز استفاده می‌کنند. خط‌کشی‌های روی جاده ازآنجایی‌که مدام در مسیر رفت‌وآمد ماشین‌ها و افراد پیاده قرار ‌می‌گیرند، باید باکیفیت بسیار بالایی تهیه شوند. این ساختار ویژه مواد اولیه آن‌که سبب پایداری طولانی‌مدت رنگ در سطح جاده‌ها شده، تمایز آن‌ها را نسبت به رنگ‌های دیگر نشان می‌دهد.

مهدرنگ پردیس

انواع رنگ‌های ترافیکی

  • دسته‌بندی بر اساس روش ترکیب

رنگ‌های ترافیکی بر اساس معیارهای گوناگونی به دسته‌‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌کنند، یکی از این دسته‌بندی‌ها بر پایه روش ترکیب آن‌ها است. بر این اساس رنگ‌های ترافیکی به دودسته، رنگ‌های ترافیکی گرم و رنگ‌های ترافیکی سرد تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • رنگ‌های ترافیکی گرم

پایه این رنگ‌ها رزین‌های هیدروکربنی است. علاوه بر این رزین از مواد جامد دیگری مانند گرانول‌های رزین، پودرهای رنگدانه و… در ساختار این رنگ استفاده می‌شود. این رنگ‌ها برای ترکیب شدن با یکدیگر به گرما نیاز دارند؛ بنابراین قبل از اعمال بر روی آسفالت باید تا یک محدوده معینی گرم شوند. رنگ‌های ترافیکی گرم را تا ضخامت‌های 3000 میکرون می‌توان استفاده کرد.

یکی از مزیت‌های این رنگ سرعت بسیار بالای آن‌ها در خشک شدن است که این ویژگی نشانه کیفیت بالای رنگ‌های ترافیکی است. خشک شدن سریع رنگ‌های ترافیکی سبب شده که از آن برای جاده‌هایی که عبور و مرور خودرو در آن‌ها زیاد است، استفاده کنند. رنگ‌های ترافیکی گرم خود به سه دسته رنگ ترموپلاستیک، رنگ ترافیکی دوجزئی، رنگ ترمو پلاستیکی اکستروژن تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • رنگ‌های ترافیکی سرد

این رنگ‌ها از رزین‌های آلکیدکلر، کائوچو و تینر مخصوص، تشکیل‌شده که در دماهای پایین با یکدیگر ترکیب می‌شوند. از رنگ‌های ترافیکی سرد برای مکان‌هایی که تردد در آن کم است؛ مانند جاده‌های شهری، تا ضخامت 700 میکرون استفاده کرد. این رنگ‌ها را به انواع مختلفی تقسیم‌بندی کرده‌اند که از آن می‌توان به رنگ‌های ترافیکی بر پایه کلر و کائوچو، آکریلیک دوجزئی، اپوکسی دوجزئی، پلی یورتان دوجزئی،کل رو کائوچو و رزین‌های آکریلیک ترموپلاست اشاره کرد.

  • دسته‌بندی بر اساس پایه رنگ‌ها

یکی دیگر از ملاک‌هایی که بر اساس آن می‌توان رنگ‌های ترافیکی را دسته‌بندی کرد، پایه این رنگ‌ها است. که بر این اساس به سه دسته رنگ‌های بر پایه روغن، حلال و آب تقسیم‌بندی ‌می‌شوند.

  • رنگ‌های مبتنی بر روغن

حلال‌های مبتنی بر روغن از تینرهای روغنی خاصی برای ترکیب و رقیق کردن آن‌ها استفاده می‌شود. این رنگ‌ها اصلا با آب ترکیب نمی‌شوند و این امر سبب شده که از آن در مناطق با آب‌وهوای سرد که احتمال بارندگی و یخ‌زدگی در آنجا زیاد است، استفاده نکنند. این رنگ‌ها برای خشک شدن به بین یک تا دو روز زمان نیاز دارند. استفاده از این رنگ‌ها برای سلامتی انسان مضر است.

  • رنگ‌های مبتنی بر حلال

هر رنگی برای ترکیب و رقیق شدن به حلال خاصی نیاز دارد. معمولا شما با خریداری قوطی رنگ، نوع تینری که باید برای آن استفاده کنید بر روی جلد محصول درج‌شده است. این رنگ‌ها مزیت‌ها بسیاری دارند، یکی مقاومت بالای آن‌ها در مقابل سایش و دیگری سرعت‌بالا در خشک شدن است. از این نوع رنگ‌ها می‌توان به رنگ‌های آلکیدی اشاره کرد. این نوع رنگ هیچ‌گونه ضرری برای سلامت انسان و محیط‌زیست ندارد.

  • رنگ‌های مبتنی بر آب

این رنگ‌ها بر پایه آب ترکیب می‌شوند به همین دلیل استفاده از آن در مناطقی که دارای هوای مرطوب و میزان بارندگی در آنجا زیاد است، کارایی چندانی نخواهد داشت. همچنین این رنگ‌ها در بین دو تا سه ساعت به‌طور کامل خشک می‌شوند؛ بنابراین هنگام کار کردن با آن‌ها بهتر است از دستگاه رنگ‌پاش استفاده کنید.

  • دسته‌بندی بر اساس اجزای تشکیل‌دهنده

در این دسته‌بندی رنگ‌های ترافیکی را بر اساس تعداد اجزای تشکیل‌دهنده به دودسته دوجزئی و سه‌جزئی تقسیم‌بندی می‌کنند. در رنگ‌های ترافیکی دوجزئی اغلب حلال استفاده نمی‌شود، بنابراین می‌توان از آن در ضخامت‌های بالا استفاده کرد. اما رنگ‌ سه‌جزئی به دلیل سرعت‌بالای آن‌ها در خشک شدن، برای ضخامت‌های کم قابل‌استفاده‌ است.

  • رنگ‌های بازتابنده

در ساختار این نوع رنگ، رنگ‌دانه‌های شیشه‌ای به‌کاررفته است که قدرت تشخیص آن را از مسیرهای طولانی امکان‌پذیر می‌کند. به همین دلیل از آن برای خط‌کشی باند فرودگاه و جاده‌ها برای رانندگی در شب استفاده می‌کنند.

پیشنهاد ما: رنگ ساختمانی

روش‌های تشخیص رنگ‌های ترافیکی باکیفیت

  • مدت‌زمان کوتاهی برای خشک شدن نیاز دارد.
  • رنگ‌های ترافیکی باکیفیت، درصد سختی و چسبندگی در آن‌ها بالا است.
  • مقاومت زیادی در برابر سایش داشته و ماندگاری طولانی‌مدت دارد.
  • یک لیتر از رنگ ترافیکی باکیفیت قدرت، پوشانندگی سطح وسیعی را دارد.
  • درصد سختی و چسبندگی در رنگ‌های ترافیکی بالا است.

رنگ ترافیکی تک جزئی

رنگ ترافیکی با رزین ترموپلاستیک بوده و مقاومت بالایی در برابر سایش دارد. این رنگ یک جزئی و دو جزئی است. رنگ ترافیکی یک جزئی به دلیل سهولت کاربرد بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. رنگ‌های ترافیکی به دلیل محدودیت در رنگدانه­ها، سایه رنگ محدودی دارند. برای روشن شدن رنگ ترافیکی می‌توان با یک لایه روکش شیشه­ای بید این کار را انجام داد. رنگ تک جزئی بر پایه رزین‌های آکریلیک پایه آب است و روش سخت شدن آن حاصل پرش حلال (آب) و پیوند مولکولی است.

رنگ ترافیکی

رنگ ترافیکی دو جزئی

متیل متاکریلات (MMA) یکی از بادوام‌ترین رنگ‌های علامت‌گذاری دو جزئی موجود است. MMA در مقایسه با رنگ ترافیکی تک جزئی، چرخه عمر بسیار طولانی دارد. رنگ‌های ساخته شده با MMA در صورت مراقبت و نگهداری مناسب می‌توانند تا 10 سال بین استفاده‌ها دوام بیاورند. برای کارهای کوچک‌تر، خدمه جاده می‌توانند به‌صورت دستی رنگ را با استفاده از اسکاج اعمال کنند، اما اگر کار شامل بخش‌های بزرگی از جاده باشد، می‌توان به جای آن از تجهیزات پیاده روی و کامیون‌ها استفاده کرد.

رنگ ترافیکی سرد ترموپلاستیک

رنگ خط‌کشی ترموپلاستیک که به آن رنگ علامت‌گذاری مذاب داغ نیز می‌گویند، نوعی رنگ پودری است. هنگامی که به‌عنوان خط‌کشی سطح جاده استفاده می‌شود، از یک کتری ذوب داغ برای گرم کردن آن تا 200 درجه سانتی‌گراد، برای ذوب پودر استفاده می‌شود و پس از آن روی سطح جاده اسپری می‌شود. سپس پوشش پس از سرد شدن به یک خط پلیمری سخت تبدیل می‌شود. این رنگ یک پوشش ضخیم است که در برابر سایش مقاوم، روشن و بازتابنده است. در سال‌های اخیر، آزمایش‌های کاربردی عملی ثابت کرده‌اند که خطوط علامت‌گذاری ناهمواری سطحی ندارند و به‌راحتی می‌توانند باعث لغزش چرخ‌ها شوند و در نتیجه در هوای برفی و بارانی، تصادف رانندگی رخ دهد. بنابراین، زمانی برخی کشورها استفاده از این رنگ را محدود کردند. به‌منظور افزایش عملکرد ضد لغزش خط، رنگ ترموپلاستیک دانه­های شیشه­ای بازتابنده را اضافه کرده است. ترموپلاستیک را می‌توان برای مناطق بزرگ ضد لغزش در جاده‌ها و گذرگاه‌های پیاده با افزودن دانه‌های شیشه‌ای بسیار مؤثر استفاده کرد. می‌توان آن را در هر رنگی تولید کرد و برای پارک خودروها، پیاده روی کارخانه‌ها و بسیاری از مناطق دیگر به کار گرفت.

مهد رنگ؛ برترین تولیدکننده رنگ‌های ترافیکی

یکی از عوامل مهمی که بر کیفیت رنگ‌های ترافیکی تاثیر می‌گذارد، برند تولیدکننده آن است. مهد رنگ یکی از بهترین و معتبرترین برندهای تولیدکننده انواع رنگ‌های ترافیکی باکیفیت است. این شرکت با استفاده از باکیفیت‌ترین مواد اولیه توانسته در تولید رنگ‌های ترافیکی مرغوب بسیار موفق عمل کند. کیفیت رنگ‌های ترافیکی ساخته‌شده، به همراه قیمت‌های مناسب سبب شده که این برند اعتماد مشتریان خود را به‌خوبی به دست آورد.

کلام آخر

ترسیم خطوط و علائم رانندگی یکی از راه‌هایی است که امنیت رانندگی در جاده‌ها را بالا می‌برد. این رنگ‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که بر اساس معیارهای گوناگونی دسته‌بندی می‌شوند. عوامل مختلفی بر کیفیت این رنگ‌ها تاثیرگذار است. مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر کیفیت رنگ‌های ترافیکی، برند تولیدکننده آن است. شرکت مهد رنگ در زمینه تولید رنگ‌های ترافیکی توانسته به‌عنوان برترین برند از سایر رقبای خود پیشی بگیرد. در این مقاله شما را بارنگ‌های ترافیکی و انواع آن آشنا کردیم، امیدواریم با خواندن آن اطلاعات کافی را کسب کرده باشید.

2 دیدگاه برای “رنگ ترافیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی پخش رنگ مهدلو
ارسال