رنگ نما کجا استفاده میشود؟
در حال حاضر تغییرات بسیار وسیعی در تمامی ابعاد زندگی اتفاق افتاده است. برخی از این تحولات، در زمینههایی از قبیل نما، ساختمان، ساخت و ساز و … قابل مشاهده است. در شرایط فعلی، استفاده از انواع مختلف رنگ نما (رنگ ساختمان) به عنوان آخرین لایهای که بر روی سازههای مختلف مسکونی، اداری و… جای میگیرند، رواج قابل توجهی پیدا کرده است. وجود این عناصر باعث میشود تا نمای مورد نظر از حفاظت مناسبی برخوردار شود و از طرف دیگر به زیباسازی هرچه بیشتر یک سازه، کمک گردد. در این مقاله قصد داریم به بیان نکاتی در زمینه رنگ نما، چیستی و انواع آن، اقدام کنیم.

رنگ نما (رنگ ساختمان) چیست؟
همانطور که پیش از این نیز گفته شد رنگهای نمای ساختمانی، از جمله مواد و عناصری هستند که بر روی یک سازه جای میگیرند. این محصولات در معرض وقایع بسیاری قرار میگیرند و در محیطهای متنوع آب و هوایی و تغییرات و نوسانات جوی به کار برده میشوند. بنابراین لازم است ویژگیهای قابل توجهی داشته باشند. برای نمونه این محصولات باید به میزان کافی، دارای مقاومت و استحکام باشند و بتوانند دوام خود را در شرایط مختلف جوی حفظ کنند.
مشاهده لیست قیمت تمامی رنگها: قیمت رنگ
از طرف دیگر در بسیاری از موارد، هدف اصلی از استفاده از رنگهای نما، زیباسازی یک سازه و یا مجتمع مسکونی، اداری، خدماتی، آموزشی و… است. لازم به ذکر است که در چنین مواقعی، وجود این عناصر باعث میشود تا یک سازه از حالت یکنواخت و کسل کننده خود خارج گردد. بنابراین لازم است این محصولات، زیبایی قابل توجهی نیز داشته باشند. در حال حاضر، شرکتهای مختلف، انواعی از رنگ نما را تهیه میکنند. لذا این محصولات، دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به بیان این مطلب خواهیم پرداخت.
انواع رنگ نما
هر یک از انواع رنگهایی که برای نمای ساختمانها در نظر گرفته شده و طراحی شدهاند، از لحاظ کیفیت با یکدیگر متفاوتند. بنابراین پیش از اقدام به انتخاب رنگ و رنگآمیزی نمای یک سازه، باید ویژگیهای رنگ موردنظر را بشناسید. از طرف دیگر لازم است ویژگی سازه و سطحی که قصد دارید آن را رنگآمیزی کنید را نیز در نظر بگیرید. به طور کلی میتوان رنگ نما (رنگ ساختمان) را به انواع رنگ نمای وینیل، سیلیکون، آکریلیک، رنگهای پلی سیلیکونی و رنگهای سیمانی و یا پایه سیمان و… دستهبندی کرد. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که تمامی این متریالها برای سطوح بیرونی یک سازه مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگ نمای آکریلیک
این دسته از رنگهای ساختمانی بر پایه آب تهیه و تولید میشوند. بسیاری از افراد از این رنگها به عنوان جایگزینی برای رنگهای روغنی استفاده میکنند. رنگ نمای آکریلیک در برابر سایش، مقاومت قابل توجهی از خود نشان میدهد. از طرف دیگر در برابر رطوبت موجود در محیط نیز مقاوم است. این نوع از رنگ ساختمانی میتواند در برابر اشعه ماوراءبنفش نور خورشید و… نیز دوام و پایداری خود را حفظ نماید.
در صورتی که رنگ نمای آکریلیک را برای طراحی و یا مقاومسازی سازه خود در نظر میگیرید لازم است به این نکته نیز توجه داشته باشید که این رنگ، سرعت خشک شدن بسیار بالایی دارد و به سادگی اجرا میشود. از دیگر مزایای استفاده از این رنگ در نمای ساختمانها میتوان به اینمورد اشاره کرد که رنگ نمای آکریلیک، قدرت پوششدهی بسیار بالایی دارد. از طرف دیگر با استفاده از این رنگ، میتوانید از انتشار بوی نامطبوع در محیط خود نیز جلوگیری کنید. این رنگ از جمله رنگهایی است که با محیطزیست شما نیز سازگاری دارد. به این نوع از رنگها در اصطلاح رنگ علت لاتکس نیز گفته میشود.
رنگ نماهای آکریلیک، دارای این قابلیت هستند که بهنحوی بسیار مناسب به سطح مورد نظر شما بچسبند. این نوع از چسبندگی موجب میشود تا مایعات، رطوبت و سیالات نتوانند به راحتی به ساختمان شما نفوذ کنند. تنوع بسیار بالا از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد رنگ نمای آکریلیک است.
رنگ نمای الاستیک
رنگ الاستیک از دیگر انواع رنگهایی است که برای نمای ساختمانهای امروزی دارای کاربرد وسیع است. این نوع از رنگها بر پایه آکریلیک و آب ساخته میشوند و در ترکیبات آنها از موادی خاص از قبیل انواعی از عایقهای رطوبتی نیز استفاده میکنند. بنابراین رنگ به دست آمده میتواند بر روی سطوح مختلف ساختمانی از قبیل سیمان، آجر، فلز، چوب و… مورد استفاده قرار بگیرد و آنها را پوشش دهد.
از جمله مزایای استفاده از این نوع از رنگها میتوان به آببندی بسیار مناسب آنها اشاره کرد. از طرف دیگر این نوع از رنگهای نمای ساختمانی، دارای قدرت پوششدهی مناسبی هستند و عمر و دوام آنها نیز بسیار طولانی است. با استفاده از این رنگها میتوانید زیبایی بسیار بالایی به ساختمان مورد نظر خود بدهید و کیفیت قابلتوجهی را نیز تجربه کنید. لازم است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این دسته از محصولات، آبگریزی قابلتوجهی دارند و از قدرت کشسانی بسیار مناسبی نیز برخوردارند.
رنگ نمای سیمانی
همانطور که میدانید در حال حاضر بسیاری از ساختمانهای بلند و مجتمعهای مسکونی و اداری با استفاده از مصالح سیمان ساخته میشوند. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که سیمان از جمله موادی است که در طول زمان، فرسایش پیدا میکند و دوام خود را به مرور از دست میدهد. بنابراین لازم است پس از ایجاد سازههای سیمانی، از رنگهای مخصوص برای پوشاندن آن استفاده شود تا استحکام و پایداری آن را افزایش دهد.
در حقیقت میتوان گفت رنگ مخصوص برای نمای سیمانی یک ساختمان، از جمله عناصری است که میتواند از سطح سیمان حفاظت کند و از طرف دیگر سطح رویین و نمای ساختمان را نیز پوشش دهد و آن را تزیین نماید. چنین رنگهایی باید ویژگیهای قابلتوجهی داشته باشند تا بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. برای نمونه رنگ نمای سیمانی یک سازه، باید به نحوی طراحی و تولید شود که لایهای قابل تنفس بر روی سیمان به وجود آورد. این عامل سبب میشود تا رنگ پوست جدا نشود.
از طرف دیگر لازم است پیش از رنگآمیزی نیز به نکاتی توجه داشته باشید. از جمله این نکات میتوان به این عامل اشاره کرد که قبل از شروع رنگ زدن نمای ساختمان باید سیمان زیرین آن به طور کامل خشک شده باشد و یا در صورتی که قبلاً رنگآمیزی شده، لازم است تمامی ترکهای آن برطرف گردد و سپس با رنگ تازه آغشته شود.
رنگ نمای وینیل
رنگ نما (رنگ ساختمان) وینیل، از جمله رنگهایی است که بر پایه آب و با ویژگی محلول در آب تهیه و تولید میشود. این دسته از مواد رنگی، براساس مواد پلیمری ایجاد میشوند و حاوی پلاستیک وینیل هستند. از این نوع از رنگ ساختمانی به طور معمول برای رنگآمیزی کف، دیواره و یا نمای ساختمان استفاده میکنند. به کارگیری این رنگ برای مقاومسازی یک سازه و تزئین کردن آن، دارای چندین مزیت است. از جمله مزایای استفاده از این متریال میتوان کاربری و اجرای بسیار ساده آن را نام برد. از طرف دیگر این نوع از متریالهای ساختمانی سرعت بسیار بالایی در خشک شدن دارند و به سادگی تمیز میشوند.
رنگ نمای سیلیکونی
این نوع از رنگهای ساختمانی دارای ترکیبات بسیار ویژهای هستند. به طورکلی میتوان رنگ نمای سیلیکونی را در دسته محلولهای آب گریز و یا ضدآب طبقهبندی کرد. رنگهای نمای ساختمانی که از نوع سیلیکونی هستند میتوانند بهخوبی سیالات و یا مایعات را از روی سازه برطرف سازند. این رنگها را میتوانید در مناطقی مورد استفاده قرار دهید که ریزشهای باران بسیار زیادی را در طول یکسال تجربه میکنند. چراکه با استفاده از این محصولات رنگی، قطرات باران به هیچعنوان بر روی سطح مورد نظر شما باقی نخواهند ماند و از روی آن سر خواهند خورد.
رنگ نمای سیلیکونی از جمله رنگهایی است که دوام و مقاومت بالایی دارد. بنابراین از این طریق میتواند به حفظ و بقای یک سازه کمک کند. از طرف دیگر میزان آلودگیهایی که بر روی این نوع از رنگها باقی خواهد ماند بسیار کم است. درحقیقت میتوان گفت این نوع از رنگهای نما میتوانند بیشترین میزان کارایی را برای ساختمان شما به وجود آورند. چراکه همانطور که گفته شد در طراحی و تولید این محصولات از ترکیبات خاصی استفاده میشود. این ترکیبات عبارتاند از برخی از رزینهای سیلیکونی به همراه ترکیبات معدنی.
رنگ نمای پلی سیلیکونی
نوع دیگری از رنگ نما (رنگ ساختمان) که در حال حاضر برای سازهها و ساختمانهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد، رنگ نمای پلی سیلیکونی است. این دسته از رنگ نماها در حقیقت از مشتقات رنگهای پایه سیلیکونی به شمار میروند. چراکه در تولید آنها از رزینهای سیلیکون استفاده شدهاست. وجود این نوع از متریالها در طراحی و تولید این نوع از رنگ ساختمانی، موجب میشود تا کاربرد و اجرای آن بر روی سطوح مختلف ساختمانی بسیار مناسب، مؤثر و ساده باشد.
یکی دیگر از ویژگیهای این رنگ ساختمانی این است که رنگ نمای پلی سیلیکونی نفوذ پذیری قابل توجهی دارد و میتواند به راحتی سطح مورد نظر شما را پوشش دهد. این نوع از رنگها در برابر رطوبت و آب محیط، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهند. در بسیاری از موارد افرادی که قصد دارند ساختمانهای سیمانی خشک و یا سطوح آهکی، گچی و… را پوشش دهند از این نوع از رنگ نما برای ساختمان خود استفاده میکنند.
خرید رنگ نما (رنگ ساختمان)
شرکت بازرگانی مهدلو، تولید کننده انواع مختلف رنگ نما( رنگ ساختمان) با برند مهدرنگ پردیس است. بنابراین انواع مختلف رنگ نمای ساختمان مورد نظر خود با کیفیتها و ویژگیهای متعدد را میتوانید از طریق مراجعه به این شرکت بازرگانی، خریداری نمایید.