نحوه استفاده از رنگ روغنی در سطوح مختلف چگونه است

رنگ آمیزی سطوح مختلف با رنگ روغنی

در میان انواع مختلف رنگ های ساختمانی، رنگ روغنی بسیار محبوب و پرطرفدار می باشد. این نوع از رنگ، جهت رنگ آمیزی درب و پنجره، دیوار، کابینت و سایر سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. تنوع بالای رنگ های روغن، اجرای ساده آنها و… از جمله دلایل محبوبیت این رنگ ها می باشند. رنگ های روغنی دارای انواع مختلف می باشند که برای رنگ آمیزی سطوح متفاوت، قابل استفاده هستند.

 پیش از ارائه توضیحاتی در رابطه با نحوه استفاده از رنگ روغنی، بهتر است با انواع این رنگ و مزایای آن بیشتر آشنا شوید.

به طور کلی رنگ روغنی دارای سه نوع مات، نیمه مات و براق می باشد. رنگ روغنی مات معمولا به تنهایی مورد استفاده قرار نمی گیرد. از رنگ های روغنی مات، برای ساخت رنگ های روغنی نیمه مات استفاده می شود. اجرای رنگ های مات روی دیوار به سختی انجام شده و قابل شستشو نیستند.

با توجه به اینکه استفاده از رنگ های روغنی براق سبب انعکاس نور می شود؛  معمولا از رنگ روغن براق برای نقاشی دیوارها استفاده نمی شود. در رنگ آمیزی دیوار با رنگ روغن براق، ناهمواری های دیوار قابل مشاهده خواهند بود. پوشاندن ناهمواری های سطح کار و قابلیت شستشو از مزایای رنگ روغنی نیمه مات بشمار می آیند. رنگ روغنی براق دارای پوشش دهی مناسبی است و بیشتر برای رنگ آمیزی چهارچوب و پنجره های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه استفاده از رنگ روغنی

مزایای استفاده از رنگ روغنی

نقاشان حرفه ای بنا به دلایل مختلفی، رنگ روغنی را مورد استفاده قرار می دهند که برخی از این دلایل عبارتند از:

  • مقاومت بالای رنگ روغنی در برابر آب و دوام بسیار آن در برابر رطوبت
  • چسبندگی بالا
  • قابل شستشو بودن
  • مقاومت بالای رنگ های روغنی در برابر لکه
  • ماندگاری بالا
  • مقاومت در برابر سایش و فرسودگی
  • پوشانندگی بالا
  • قابل استفاده برای سطوح مختلف
نحوه استفاده از رنگ روغنی,مزایای استفاده از رنگ روغنی

نحوه استفاده از رنگ روغنی در سطوح گچی

برای رنگ آمیزی سطوح گچی با رنگ روغنی،لازم است مراحلی طی شوند. در ادامه به شرح این مراحل می پردازیم.

  • شناسایی گچ سقف و دیوار: در این مرحله از رنگ آمیزی ساختمان با رنگ روغنی، باید نقاطی از دیوار که دارای سطح ناهمواری هستند را شناسایی کنید. همچنین اگر نقاطی درگیر رطوبت و دچار تغییر رنگ شده اند، در ابتدا باید اقدام به شناسایی منبع رطوبت و رفع مشکل نموده و سپس این نقاط را گچکاری کنید. نقاطی که دارای گچ طبله شده اند نیز باید دوباره گچکاری شوند. پس از گچکاری باید تا زمان خشک شدن سطح، صبر نمایید. بعد از اینکه سطح کاملا خشک شد باید با یک دستمال ، آن را تمیز نمایید.
  • استفاده از روغن الیف: بعد از اینکه گچکاری ساختمان را ترمیم کردید؛ باید به منظور محکم کردن گچ از روغن زیر کار الیف استفاده نمایید. استفاده از این روغن بدین نحو است که باید با تینر آن را رقیق کرده و با قلمو مناسب، سطح مورد نظر را روغن کاری کرد. استفاده از این روغن مزایایی همچون کاهش مصرف رنگ، حرکت روانتر قلمو و… را به همراه دارد.
  • ماستیک: ماستیک یا همان بتونه کاری، مرحله پس از روغن کاری سطح می باشد. پس از خشک شدن روغن زیر کار باید سطح مورد نظر را بتونه کاری کرد.
  • سنباده کاری: پس از انجام فرآیند بتونه کاری، مرحله سنباده کاری آغاز می گردد. تمام سطوح دیوار باید به خوبی سنباده کاری شوند. به جهت اطمینان از هموار بودن سطح،پس از سنباده کاری، روی سطح مورد نظر دست بکشید تا صاف یا ناصاف بودن آن مشخص شود. بعد از اینکه سنباده کاری انجام شد، تمام سطح مورد نظر را به خوبی با دستمال تمیز کنید.

گام های نهایی رنگ آمیزی سطوح گچی

  • آستر کاری: پس از انجام اقدامات اولیه رنگ آمیزی سطوح گچی با رنگ روغنی، نوبت به آسترکاری می رسد. در واقع باید به عنوان زیر کار، شروع به نقاشی اولین لایه های رنگ کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، بهتر است اولین لایه رنگ یا همان آسترکاری، روشن تر از لایه های رویه یا حداقل همرنگ آن باشد. این امر سبب می شود که سطح کار به طور کامل پوشش داده شود. بعد از انجام آسترکاری و خشک شدن آن، مجددا اقدام به لکه گیری سطح مورد نظر کرده و در صورت نیاز با رعایت اصول، بتونن کاری و سنباده زنی را انجام دهید. حال نوبت به دست دوم رنگ می رسد. پیش از این کار لازم است که سطح مورد نظر را به خوبی تمیز کنید.
  • مرحله رویه: گام نهایی رنگ آمیزی با رنگ روغنی، رنگ کاری مجدد دیوار به عنوان رنگ رویه می باشد. در این مرحله، سطح نقاشی شده کاملا پوشش داده می شود.
نحوه استفاده از رنگ روغنی,نحوه استفاده از رنگ روغنی در سطوح گچی

نحوه استفاده از رنگ روغنی در سطوح فلزی

آلومینیوم و آهن جزء فلزات رایج بکار رفته در ساختمان ها می باشند. در صورتی که سطح فلزی مورد نظر، آهن رنگ نخورده است، در ابتدا باید به خوبی سطح آن را تمیز کرد. در صورتی که این سطح، دچار زنگ زدگی شده بود باید پیش از آغاز رنگ آمیزی حتما سنباده کاری انجام شده و سطح به خوبی تمیز شود. بر خلاف رنگ آمیزی دیوار  که در آن از روغن الیف به عنوان زیر کار استفاده می شود، در رنگ آمیزی سطوح فلزی نیازی به استفاده از این روغن نمی باشد.

نکات مهم در رنگ آمیزی سطوح مختلف

یکی از نکاتی که برای رنگ آمیزی سطوح با استفاده از رنگ روغنی باید به آن توجه داشت؛ انتخاب ابزار مناسب رنگ آمیزی می باشد. برای رنگ آمیزی سطوح مختلف؛ امکان استفاده از قلمو، غلطک و پیستوله وجود دارد که باید برای هر سطحی، مناسب ترین ابزار را انتخاب کنید. سایر نکاتی که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

  • آموختن روش درست رنگ آمیزی
  • توجه به متوالی بودن مراحل اجرا
  • استفاده از تکنیک ها و روش ها اصولی برای ساخت رنگ دلخواه
  • کسب اطلاعات کافی در رابطه با طرز تهیه بتونه
  • توجه به استاندارد بودن رنگ انتخابی
  • توجه به تاریخ انقضای رنگ روغنی در هنگام خرید ( در صورتی‌که تاریخ رنگ خریداری شده، منقضی شده باشد؛ رنگ آمیزی به خوبی انجام نشده و نتیجه ایده آل، حاصل نخواهد شد).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی پخش رنگ مهدلو
ارسال